Pelkoa vai luottamusta?

Pelkoa vai luottamusta?

Näinä globaaleina, erikoisinakin aikoina pelko on tullut lähellä yhä useamman arkea. Vaikka pelolla on toki tärkeä tarkoituksensa suojatessaan ihmisiä todellisilta ja akuuteilta vaaratilanteilta, on pelolla varsinkin pitkään jatkuessaan myös selvä sairastuttava ja elämää tukahduttava puolensa. Näinäkin – tai ehkä erityisestikin näinä – aikoina sinänsä hyvin ymmärrettävän pelon vastapainoksi ja sitä keventääkseen on hyväksi yrittää vaalia ja vahvistaa omassa elämässään, arjessaan, mielessään ja sydämessään asioita, keinoja, ajatuksia ja aistimuksia, jotka lisäävät luottamuksen, kiitollisuuden, arvostuksen, läheisyyden ja rakkauden tunteita ja kokemuksia. Sisimpänsä ja tunteidensa tarkastelun kautta voi ja kannattaa yrittää löytää keinoja ko. tuntemuksia vahvistaa.

Voitko kokea sisimmässäsi rauhan tilaa, vaikka ulkopuolella tapahtuisi mitä, edes hetkittäin? Voitko löytää keinoja vahvistaa tässä hetkessä ja itsesi ja ympäröivän todellisuuden kanssa läsnä olemisen kokemuksia, esim. keskittymällä hetkeksi hengitykseesi, kehosi tuntemuksiin ja/tai luontomaisemaan? Mitä kaipaat elämääsi lisätäksesi luottamuksen ja läheisyyden tunteita? Mitä kehosi kaipaa? Mistä voit olla kiitollinen elämässäsi? Mikä lohduttaisi ja lisäisi luottamusta mahdollisissa peloissasi?

Jos löydät sisältäsi vastauksia näihin kysymyksiin, onko mahdollista kunnioittaa omia vastauksiasi ja viisauttasi nykyhetkessä vai millaisia muutoksia kaipaisit elämääsi, jotta se tulisi enemmän mahdolliseksi?

Psykologipalvelu Kestävä Mieli, Jyväskylä Psykologi, Psykologi hinta Jyväskylä, Psykologi korona Jyväskylä, henkisyys psykologi, pelko vai rakkaus